cart
MKB Groothandel sinds 1928
clock
Koop per stuk of in bulk
perfume
Meer dan 15.000 artikelen direct leverbaar
truck
Gratis verzending vanaf €200 excl. BTW
 

Ammonia-vrij

Wat is Ammonia?

Ammonia, of ook wel ammoniak, is een stof die gebruikt wordt in haarverf en blondering en te herkennen aan de sterke geur. Een geur die na het verven of ontkleuren soms nog dagen in het haar blijft hangen. Ammonia opent de haarschubben waardoor er een optimale kleurdekking ontstaat en een haarkleur die lang mooi blijft. Ammoniak schuurt echter tegen het haar om de schubben te openen waardoor het resultaat een stuk droger haar is met meer dode haarpunten.

Na het verven of blonderen van de haren met producten waar ammonia in is verwerkt, sluiten de haarschubben minder goed met als gevolg dat de haarpunten kunnen splijten. Doordat ammonia in haarverf en blondeerpoeder zit verdwijnt het zwavel uit het haar. Zwavel zorgt voor een stevige haartextuur. Ammoniak verdringt het zwavel uit het haar, hierdoor worden de haren droog, hard en breekbaar. Het voordeel van haarverf met ammonia is dan weer een langdurig mooie kleur. Gelukkig worden er haarverven geproduceerd met en zonder de stof Ammonia, zodat je zelf een keuze kunt maken. 

Er zijn ammonia-vrije haarverven met een permanente, semi- en demi-permanente werking, zoals Dia Richesse van L’Oréal Professionel. Daarnaast zijn er nog vele andere soorten haarverf en blondering die geen ammoniak bevatten. Deze kun je verder op deze pagina vinden.

Voordelen van Ammonia-vrije haarverf

Ammonia-vrije producten zijn minder schadelijk voor het haar en heeft een minder penetrante geur dan haarverf of blondering met ammoniak. Haarverf zonder ammonia kan net zo'n goede grijsdekking hebben als andere haarkleuringen die wel ammonia bevatten. Wel kan het zo zijn dat de kleur sneller vervaagd dan na kleuring met ammonia. Hoe beter de kwaliteit van het haar, hoe langer de ammonia-vrije kleur mooi blijft. Dit is iets om rekening mee te houden en ook te communiceren met je klanten. Na jaren verven met ammonia moet het haar even de tijd krijgen om aan deze nieuwe manier van kleuren te wennen. Naarmate het haar vaker met ammonia-vrije verf is gekleurd wordt de kwaliteit van het haar beter en blijft de kleur ook langer mooi. Als kapper kun je ammoniak-vrije haarverf of blondering dan ook goed gebruiken bij klanten.

 

Producten die Ammonia-vrij zijn

 • L'Oréal Inoa

  L'Oréal Inoa

  L’Oréal Inoa gebruikt olie voor optimale kleurresultaten die tot wel 6 weken zichtbaar zijn. Ook verkrijgbaar in Suprême voor grijsdekking en Carmilane voor rood haar.

 • Matrix Tonal Control

  Matrix Tonal Control Pre-Bonded

  Een 100% vegan gel-toner perfect voor glossing, toning, kleurverbetering en veel meer. Realtime zichtbare oxidatie voorkomt overtoning en pre-bonding beschermt het haar.

 • L’Oréal Dia Richesse

  L’Oréal Dia Richesse

  Verlicht de natuurlijke haarkleur door een ammoniakvrij en ton-sur-ron kleurproces, voor een rijke kleur en zacht gevoel. Ideaal voor het blenden van de eerste grijze haren.

 • Royal Kis Softshades

  Royal Kis SoftShades

  Een demi-permanente haarverf die Ammonia- en PPD-vrij is. De ideale haarverf voor kleurcorrecties en opfrissingen. De kleuring vervaagt geleidelijk in 24 wasbeurten.

 • Fanola Free Paint

  Fanola Free Paint

  Experimenteren met buitengewone semi-permanente verfkleuren van de oxidant- en Ammoniak vrije verflijn van Fanola. Een prachtig resultaat in 5 minuten!

 • Royal Kis SafeShades

  Royal Kis SafeShades

  Royal Kis SafeShades beschikt over een formule zonder PPD, MEA, resorcinol en heeft een kleine hoeveelheid Ammonia. Een haarverf waar geen risico’s aan vast zitten.

 • Matrix Color Sync

  Matrix Color Sync

  Ammonia-vrije demi-permanente kleuringen en toners die zacht zijn voor het haar. Met alkaline toners, fast-toners en acidic toners.

 • Wella Color Touch

  Wella Color Touch

  Intensief verzorgende glanskleuring met keratine en natuurlijke wassen. Bevat geen ammonia, blijft tot wel 16 wasbeurten zichtbaar en heeft 50% dekking.

 • Crazy Color

  Crazy Color

  Originele "Punk Rock" semi-permanente haarkleuring in diverse felle kleuren die 10-12 wasbeurten goed zitten. Ammonia- en dierproefvrij.

 • Goldwell Silk Lift Zero Ammonia

  Goldwell Silk Lift Zero Ammonia

  De mildere variant van Silklift High Performance Lightener zonder ammoniak en zonder ammoniakgeur. Met BondPro+ Technologie. Lift tot 6 niveaus.

 • L'Oréal Blond Studio Clay 7 Powder

  L'Oréal Blond Studio Clay 7

  Luxe, ammoniak-vrije blondeerpoeder op basis van 19% klei. Ideaal voor fijn haar en minder intensieve ontkleuringen.

 • Royal Kis Ecowave

  Royal Kis Texture Ecowave

  Texture lotion die vrij is van ammonia en Thioglycolate voor soepele en veerkrachtige krullen. Verkrijgbaar in sterkte 0 en 1 voor dik of normaal en gekleurd haar.

 

Terug naar boven
De betrouwbare beauty groothandel sinds 1928. Veilig winkelen en thuiswinkel gecertificeerd.
Kies hieronder je land en geef aan of je een BTW nummer hebt.
Nederland
België
Zakelijk (excl BTW)
Consument (incl BTW)
Gelieve een keuze maken