Ammonia-vrije haarverf

Wat is Ammonia?

Ammonia staat ook wel bekend als ammoniak. Ammonia is een stof die gebruikt wordt in haarverf en is te herkennen aan de sterke geur. Een geur die na het verven soms nog dagen in het haar blijft hangen. Ammonia opent de haarschubben waardoor er een optimale kleurdekking ontstaat. De werking van Ammoniak is echter niet bevorderlijk voor het haar en zorgt dan ook voor nadelige gevolgen.

Na het verven van de haren met haarverf waar Ammonia in is verwerkt, sluiten de haarschubben minder goed met als gevolg dat de haarpunten kunnen splijten. Doordat Ammonia in haarverf zit verdwijnt het zwavel uit het haar. Zwavel zorgt voor een stevige haartextuur. Ammoniak verdringt het zwavel uit het haar, hierdoor worden de haren droog, hard en breekbaar. De stof Ammonia is dus een van de aanstichters die zorgt voor de beschadiging van het haar na het verven. Gelukkig worden er haarverven geproduceerd zonder de stof Ammonia.

Er zijn ammonia-vrije haarverven met een permanente, semi- en demi-permanente werking, zoals Dia Richesse van L’oréal. Dia Richesse is haarverf die de natuurlijke haarkleur verlicht en de eerste grijze haren blend. Een prachtig resultaat dat tot wel 4 weken zichtbaar is. Het is dus mogelijk om op een gunstige manier voor het haar met haarkleur te experimenteren! Daarnaast zijn er nog vele andere soorten haarverf die geen Ammoniak bevatten. Deze kun je verder op deze pagina vinden.

Voordelen van Ammonia-vrije haarverf

Ammonia-vrije haarverf is minder schadelijk voor het haar. Ammonia-vrije haarverf beschadigt de haren minder en je hebt geen last meer van de stinkende geur. Tevens kan je hetzelfde dekkende effect creëren met Ammonia-vrije haarverf zoals L’Oréal Inoa. Een permanente haarverf op oliebasis die op meerdere kleurtonen toepasbaar is. Ammonia-vrije haarverf is daarom ook een geschikte optie om het haar mee te verven en laat een perfect resultaat achter. Als kapper kun je Ammoniak-vrije haarverf dan ook goed gebruiken bij klanten.

 

 

Producten die Ammonia-vrij zijn

 • L'oréal Inoa Glow

  L'oréal Inoa Glow

  Permanente haarverf op oliebasis. Inoa Glow heeft een grijsdekking van 30% en is op meerdere kleurtonen toepasbaar door de minimale hoeveelheid natuurtint.

 • L’oréal Dia Richesse

  L’oréal Dia Richesse

  De juiste haarverfkeuze voor de eerste grijze haren. Ammoniakvrij en een ton-sur-ron kleurproces, voor een rijk en uitzonderlijk zacht gevoel in maar 20 minuten.

 • L'oréal Inoa

  L'oréal Inoa

  L’oréal Inoa stimuleert een verzorgende en glanzende structuur. Een gewenst resultaat inclusief intensieve hydratatie dat tot wel 6 weken zichtbaar is.

 • Royal Kis Softshades

  Royal Kis Softshades

  Een demi-permanente haarverf die Ammonia- en PPD-vrij is. De ideale haarverf voor kleurcorrecties en opfrissingen. De kleuring vervaagt geleidelijk in 24 wasbeurten.

 • Fanola Free Paint

  Fanola Free Paint

  Experimenteren met buitengewone semi-permanente verfkleuren van de oxidant- en Ammoniak vrije verflijn van Fanola. Een prachtig resultaat in 5 minuten!

 • Royal Kis Safeshades

  Royal Kis Safeshades

  Royal Kis Safeshades beschikt over een formule zonder PPD, MEA, resorcinol en heeft een kleine hoeveelheid Ammonia. Een haarverf waar geen risico’s aan vast zitten.

 • Matrix Color Sync Vinyls

  Matrix Color Sync Vinyls

  Matrix Color Sync Vinyls is een ammonia-vrije haarverflijn die een demi permanent resultaat levert. De haarverf zorgt voor een intense glans met een zijdezacht gevoel.

 • L'oréal Wella EOS

  Wella EOS

  Wella EOS zijn haarkleuringen die uit een mix van plantaardige ingrediënten zonder Parabenen, Ammoniak, Peroxiden, PTD en PPD bestaan.

 • Matrix Color Sync Watercolors

  Matrix Color Sync Watercolors

  Matrix Color Sync Watercolors zijn ideale toon-op toon kleuringen zonder Ammonia. De demi-permanente haarverf versterkt en hersteld de conditie van het haar.

 

Terug naar boven