Zo creëer je een beach look kapsel!

Hoe maak ik beach waves?

Warm en zonnig weer is geweldig. Beachwaves stralen vreugde uit en zijn een grote trend in de zomer! Hoe leuk is het dan om zonder hulp van de zee een prachtige beach look kapsel te creëren?

Beachy waves ontstaan door een duik te nemen in de zee. Echter is dat niet bevorderend voor de conditie van het haar. Er zijn haarproducten die het gewenste strandkapsel op een simpele en gezonde manier creëren. Sommige zeezout sprays drogen het haar uit. Een suikerspray zoals Schwarzkopf OSiS+ Beach Texture Dry Sugar Spray maakt dezelfde strandlook en veroorzaakt geen droog en breekbaar haar. Een suikerspray maakt het haar juist zacht en is dan ook een geschikte keuze om beachy waves mee te maken. Verder op de pagina staan nog meer fijne haarproducten die een speels strand kapsel maken, de bijbehorende stappen en trucs om de strandlook nog mooier te maken. Denk aan een krultang die de beachwaves nog meer volume geven en een föhn die het haar droogt en een luchtig effect geeft.

Om een nog betere beach look kapsel te creëren is het handig om gebruik te maken van een krultang of een föhn. Hiervoor is natuurlijk hittebescherming nodig. Hoe fijn is het dat sommige haarsprays die verder op de pagina zijn genoemd een goede hittebescherming bieden? Zoals het product Ocean5 Salt spray uit de Royal Kis lijn. Deze spray biedt hittebescherming tot wel 220 graden!

Voordelen van een haarspray om beachy waves te creëren

Een haarspray zoals Fudge Salt Spray Medium Hold maakt het gewenste strandlook effect zonder het haar te beschadigen. Tevens biedt deze haarspray zonbescherming en wordt het haartextuur verstevigd. De spray Ocean5 Salt biedt zelfs hittebescherming tegen stylingtools! Deze spray is ontzettend handig als je na het sprayen een krultang, föhn of stijltang wilt gebruiken voor intensere golvende lokken.

 

Haarsprays voor te gekke beachy waves!

 • Wella EIMI Ocean Spritz

  Wella EIMI Ocean Spritz

  Wella EIMI Ocean Spritz is een haarspray met holdfactor 2. In deze spray zit natuurlijk mineraal zout om de ideale beach look te creëren. Tevens beschermt deze spray het haar tegen de zon.

 • L'Oréal Tecni Art Wild

  L'Oréal Tecni Art Wild

  L'Oréal Tecni Art Wild Beach Waves is een saltspray die geschikt is voor alle haartypen. Deze texturiserende haarspray creëert nonchalante beachy waves met holdfactor 2.

 • Schwarzkopf OSiS+ Beach

  Schwarzkopf OSiS+ Beach

  Schwarzkopf OSiS+ Beach Texture Dry Sugar Spray is een droge en fijne suikerspray die een strandlook creëert met holdfactor 3 zonder het haar ruw en hard te maken. Deze spray zorgt juist voor zachte en glanzende lokken!

 • Fudge Salt Spray Medium Hold

  Fudge Salt Spray Medium Hold

  Fudge Salt Spray Medium Hold is een zoutspray die het haar volume geeft. Deze spray creëert niet alleen een strandlook maar geeft het haar ook een zomerse geur. De spray voegt vitamine B toe aan het haar en biedt bescherming tegen UV-stralen.

 • Schwarzkopf OSiS+ Fab Foam

  Schwarzkopf OSiS+ Fab Foam

  Schwarzkopf OSiS+ Fab Foam Classic Hold Mousse is een haarmousse die een sterke versteviging, textuur en volume geeft aan het haar. Tevens biedt deze verstevigingsmousse een hittebescherming tegen de warmte van de föhn.

 • Royal Kis Ocean5 Spray

  Royal Kis Ocean5 Spray

  Royal Kis Styling Ocean5 Salt & Hold Texturizing Spray is een haarspray die een langdurige ruige look creëert. Dankzij de UV-B filter droogt het haar niet uit. Tevens kan Ocean5 Salt spray gebruikt worden voor stylingtools. Deze spray biedt een hittebescherming tot 220 graden.

 

Hoe creëer ik beach waves?

 

Een mooie strandlook in 5 stappen met geadviseerde producten

 

De 6 sprays die hierboven zijn genoemd zorgen voor een prachtig resultaat. Toch kan het zo zijn dat je een ander effect wilt creëren. Geen stress! Hieronder staan de stappen en stylingtools die jou kunnen helpen bij de perfecte strandlook.

 

Stap 1

Om perfecte beach waves te creëren start je met het nat maken van je haar. Wikkel het natte haar in een handdoek zoals een Micro Fiber Handdoek en wacht tot het haar iets droger is.

Stap 2

Bij deze stap gebruik je een haarspray om het vochtige haar wat meer volume en versteviging te geven. De spray Royal Kis Styling Ocean5 Salt of de mouse Schwarzkopf OSiS+ Fab Foam zijn ideaal te gebruiken voor natuurlijke beachy waves! Tevens bieden deze 2 haarproducten hittebescherming tegen de warmte van het föhnen en diverse stylingtools die je in de volgende stappen nodig hebt.

Stap 3

Na het gebruik van de haarspray is het belangrijk om het haar zacht droog te föhnen voor extra volume. De ionische föhn BabylissPRO SL Ionic-Ceramic is ideaal om in deze stap te gebruiken!

Stap 4

Na het föhnen kan je met de krultang BabylissPro 4rtist DigiCurl of de stijltang Valera SQ Pulsa perfecte golvende lokken maken! 

stap 5

Met de Power Style Extra Strong Hairspray creëer je elastische en sterke beach waves waar je uren van kan genieten!

 

Met deze 5 stappen en benodigdheden maak jij een prachtige strandlook!

Terug naar boven